STUDIE

Find den bedste studie computer

Er du studerende og leder efter den bedste studie computer der kan dække dine behov? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Vi har en test du kan tage for at finde den bedste computer til studiet, der passer til dig. Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter i en studie PC? Så fortvivl ej, da vi har en guide du kan læse for at forstå hvad du skal kigge efter i en computer. Vores nyhedsbrev er også en god måde at få rabatkuponer og være på forkant til vores skarpe kampagner. Udover det har vi også vores specialister og eksperter der sidder klar på at svare på de spørgsmål du end måtte sidde inde med.

GRØN IT

Spar op til 80% af Co2 aftrykket ved at købe brugt

STORT UDVALG

Vi har altid et kæmpe udvalg af brugte computere

BILLIGE PRODUKTER

Spar op til 80% af nyprisen, ved at købe det brugt

KVALITETSPRODUKTER

Alle vores brugte computere er dyre kvalitets erhvervs computere

GUIDE

HVAD SKAL MAN KIGGE EFTER I EN STUDIE COMPUTER?

Skal du bruge en studie computer, men ved ikke helt hvad du skal lede efter for at få den bedste computer til studie? Den skal have langt batteritid, ja, men den skal vel også kunne køre de programmer man end måtte skulle bruge på sit studie. Det er bare ikke fedt at sidde og skulle lave noget design f.eks. og at ens bærbar ikke kan køre Photoshop optimalt.

Det skal ikke være irriterende og besværligt at lave sine opgaver, men skal rettere være nemt og enkelt. Derfor skal man også bruge en computer som kan sørge for at det er tilfældet. RAM og processor er f.eks. en vigtig faktor for en god og hurtig bærbar. Det skal vi nok lære dig mere om og andet, i vores guide.

Hvor stor skal min skærm være på min studie computer?

Det kan være svært at finde ud af hvilken skærmstørrelse man vil have eller skal bruge. For jo flere tommer, jo større bliver computeren også og gør den mindre praktisk at have med i en rygsæk eller taske.

 • 11” – 13″ passer hvis man skal have en let og lille bærbar, som man skal transportere meget.
 • 14” er den mest benyttede størrelse, da det er en mellem størrelse, som gør at den kan bruges til mange formål, uden at gå på kompromis
 • 15″ – 17″ passer hvis man vil have en bærbar der har en større skærm og er lidt større, og f.eks. har fuld numerisk keyboard(nummer/tal i højre side af keyboardet.

Hvis man skal lave meget grafisk arbejde så ville en større skærm være meget praktisk. Man kan også have en lille bærbar som man sætter op til en større monitor derhjemme.

Et godt alternativ kunne være at købe en bærbar, monitor, dock-station, tastatur og mus. På den måde kan du tage din bærbar med i skole og når du kommer hjem, kan du så sætte den i din dock-station som er sat til din monitor, tastatur og mus, så du nemt kan fortsætte dit arbejde derhjemme, uden at skulle købe en ekstra computer til hjemmet.

Hvilken processor skal jeg vælge til min studie computer?

Hvad er en processor/CPU egentlig? Processoren eller CPU’en som det også hedder, står for “Central Processing Unit”. Den er simpelthen “motoren” i computeren, så uden den ville computeren ikke kunne virke. Den giver de instrukser som computeren skal bruge for at udføre sit arbejde.

Jo mere kraftfuld og opdateret din processor er, jo hurtigere kan din computer udføre sine opgaver.

Eksempel på processor model med forklaring:

På dette eksempel er generationen 6-generation, da tallene starter med tallet 6.

 • i3: Mindste brugere. Økonomisk valg. God til at surfe på nettet, bruge Microsoft Office, foretage videoopkald og sociale netværk. Ikke for gamere eller professionelle.
 • i5: Hverdags brugere. Dem, der ønsker en balance mellem ydeevne og pris. God til spil, hvis du køber en G-processor eller en Q-processor med en dedikeret grafik processor.
 • i7: Superbrugere. Til multitasking med flere åbne vinduer på samme tid, du kører apps, der kræver mange hestekræfter, og du hader at vente på, at noget skal indlæses.

Generation: Man skal også være opmærksom på generationen af processoren, da jo nyere generationen er, jo bedre er den også til opdateringer og jo hurtigere er den også.

Altså ville en 8-generation være nyere end en 7-generation.

Jo nyere generation, jo bedre teknik og design præstation. Hvilket giver bedre ydeevne.

Ifølge Intel så tilbyder deres 8-generation Intel Core processor op til 40% hastighedsforbedringer, i forhold til deres 7-generation. 

Man skal være opmærksom på at f.eks en Core i3 processor 8th generation, kan have næsten samme effekt og ydeevne som en i7 med 4th generation.

GHz: Er en måling af hastigheden for din processor. Jo mere GHz (gigahertz), jo flere informationer kan processoren udføre. 

Hvilken harddisk skal jeg bruge til min studie PC?

Alle computere har enten HDD eller SSD som harddisk hukommelse. Men hvad betyder det? 

 • HDD står for “Hard Disk Drive” og det er den billigere version af hukommelse til din computer, dog kan den ofte give mulighed for mere lagerkapacitet.
 • SSD står for “Solid State Drive” og det er den dyrere og hurtigere version af hukommelse til din computer og den er også mere robust.

Hvor meget plads skal jeg bruge?

Man vil jo allerhelst have for meget end for lidt plads på sin computer. For det er så irriterende hvis man skal til at slette ting, fordi at man skal have plads til et nyt program eller andet som studiet kræver. 

Vi anbefaler at have mindst 256GB lagringsplads, da det giver god mulighed til at kunne streame, spille og bruge de programmer man end skal bruge på sit studie. Man kan også altid købe en ekstern harddisk som man kan bruge til alt sit studiearbejde, spil eller andet. 

Alternativt såfremt du ønsker mere lagringsplads, så kontakt os gerne, og vi kan opgradere produktet inden levering.

Hvad er RAM? Og hvor mange skal jeg bruge til min studie computer?

Vi starter med det lidt tekniske, med hvad egentlig RAM er og hvad gør det?

RAM står for “Random Access Memory” og mængden af RAM har indflydelse på hvor hurtigt programmer kan åbnes og hvor mange programmer der kan være åbne på samme tid.

Vi sælger computere med 4GB, 8GB, 16GB og 32GB. Men hvor mange har man egentlig brug for? Det kommer jo meget an på hvad din studie PC skal kunne.

 • 4GB – Anbefales til almindeligt brug som at surfe på internettet, læse e mail eller bruge skrive programmer som Microsoft Word.
 • 8GB – Anbefales til hverdagsbrug som at surfe på internettet, læse e mail, streame eller bruge skriveprogrammer som Microsoft Word.
 • 16 GB – Anbefales til superbrug som at surfe på internettet, læse e mail, streame, bruge skriveprogrammer som Microsoft Word, video- og billedredigering som Photoshop og Premiere Pro.
 • 32GB – Anbefales til professionelt brug som at surfe på internettet, læse e mail, streame, bruge skriveprogrammer som Microsoft Word eller til mere kompleks video- og billedredigering, såsom 4K opløsning.
Hvilke grafiske systemkrav skal jeg være opmærksom på?

Hvis du skal bruge din studie PC til at lave billede- og/eller videoredigering så er det godt med et grafikkort som kan holde til det. Da man jo helst også skulle kunne se hvad man laver ordentligt og uden for mange synlige og grafiske problemer. Grafikkort som skal bruges til redigering kan også holde til gaming, selvfølgelig afhængig af spillets krav. 

Til billede- og/eller videoredigering så anbefaler vi at købe enten en Apple MacBook, HP Zbook, Lenovo Pxx serien eller Dell Precision Mxxxx serien.

Skriv gerne til os hvis du har nogle spørgsmål.

 • Billedredigering – Photoshop bliver oftest brugt til billedredigering og man bruger det på mange grafiske uddannelser. Adobe programmerne er lavet til Apple produkter som MacBook, derfor ville en MacBook passe godt til den slags brug.
 • Videoredigering – Premiere Pro bliver brugt meget til videoredigering og man bruger det på mange grafiske uddannelser. Adobe programmerne er lavet til Apple produkter som MacBook, derfor ville en MacBook passe godt til den slags brug.

Når man skal studere skal man som regel bruge nogen programmer til enten at kode, programmere, redigere eller andet. Alle de programmer man skal bruge har også deres systemkrav, om det er minimumskrav eller anbefalet krav man vil gå efter er op til dig.

Til grafiske uddannelser skal man som regel bruge Adobe pakken, som indeholder Photoshop, Illustrator og Premiere Pro m.m. Som kræver en bærbar har masser af RAM.

Andre uddannelser bruger måske Visual Studio til kodning som ikke har store systemkrav. Husk at undersøg hvilke krav din studie PC skal have for den uddannelse du skal starte på. 

Det er også vigtigt at undersøge hvilket operativsystem du skal bruge til din uddannelse. Da ikke alle programmer er udviklet til en Mac-computer og ellers skal du sørge for at kunne installere Windows.

 • Adobe© InDesign© systemkrav:
  • Minimum
   • 4GB RAM
   • 1024 x 768 skærmopløsning
  • Anbefalet
   • 16GB RAM
   • 1920 x 1080 skærmopløsning
 • Adobe© Illustrator© systemkrav:
  • Minimum
   1. 8GB RAM
   2. 1024 x 768 skærmopløsning
  • Anbefalet
   1. 16GB RAM
   2. 1920 x 1080 skærmopløsning
 • Adobe© Photoshop© systemkrav:
  • Minimum
   1. 8GB RAM
   2. 1280 x 800 skærmopløsning
  • Anbefalet
   1. 16GB RAM eller mere
   2. 1920 x 1080 skærmopløsning
 • Adobe© Premiere© Pro systemkrav:
  • Minimum
   1. 8 GB RAM
   2. 1920 x 1080 skærmopløsning
  • Anbefalet
   1. 16 GB RAM til HD eller 32GB RAM til 4K eller højere
   2. 1920 x 1080 skærmopløsning eller DisplayHDR 400
 • Adobe© After Effects© systemkrav:
  • Minimum
   1. 16GB RAM
   2. 1920 x 1080 skærmopløsning
  • Anbefalet
   1. 32GB RAM
   2. 1920 x 1080 eller bedre skærmopløsning
Er min studie computer god nok til mit studie?

Husk at undersøg hvilke krav din studie PC skal have for den uddannelse du skal starte på.

Operativsystemet skal man også være opmærksom på, da nogle uddannelser bruger programmer som kun bliver lavet til Windows. Men på kreative uddannelser hvor man bruger Adobe pakken, kan det bedre betale sig med en Mac, da Photoshop osv. kører bedre på deres operativsystem.

Hos f.eks. KEA kan man på de enkelte uddannelser ofte se hvilke krav de har til din studie PC. Det kan du se under PRAKTISK INFORMATION også under UDGIFTER.

Deres minimumskrav er:

 • Intel©Core i5-3320M 3.3GHz eller bedre
 • 8 GB RAM
 • 1920 × 1080 pixels grafik
 • 64 bit operativsystem
 • 5 GHz trådløst netkort (tilslutning til KEAs trådløse netværk)
 • VGA-port eller adapter (til KEAs projektorer)
 • Ethernet RJ45-port eller adapter (anvendes i fagene i bygningsautomatik)

Vær dog opmærksom på de uddannelser der kræver en stærkere maskine, da minimumskravene kan ændre sig.

FIND STUDIE COMPUTER – SVAR PÅ 6 SPØRGSMÅL

Tag denne test, og svar på 6 spørgsmål, for at finde det helt rigtige produkt som dækker dine behov. Vi har lavet denne test for at hjælpe vores kunder med at finde den bedste studie og skole computer.

Hvis du ellers har spørgsmål til produktet så kontakt gerne vores kundeservice, hvor vores specialister og eksperter sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål.

studie quiz
Nyhedsbrev

NYHEDSBREV

Bliv en del af vores nyhedsbrev og få skarpe tilbud før andre! Om det så er en rabatkupon eller du bliver informeret om tilbudskampagner når de rammer hjemmesiden, så kan det betale sig at være på forkant.

Du kan sagtens også til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du ikke er interesseret i vores tilbud og kampagner.

OM GEOIT

Her hos GEOit lægger vi vægt på en rar oplevelse for både vores medarbejdere og kunder.

Vi er et danskejet firma som har lager i Herlev. Vi har arbejdet siden 2020 om en grønnere fremtid for os og vores dejlige blå planet.

Vores specialister og eksperter sørger for at reparere og rengøre vores produkter, så de er 100% funktionsdygtige.

GEOit pris