SKOLE

Find den bedste skole computer

Leder du efter den helt rigtige skole computer? Som forælder vil man jo sit barn det bedste, specielt når man skal introducere sit barn til noget nyt. Vi har en test du kan tage for at finde den bedste skole computer der passer til dit barn. Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter i en computer? Så fortvivl ej, da vi har en guide du kan læse for at forstå hvad du skal kigge efter i en computer. Vores nyhedsbrev er også en god måde at få rabatkuponer og være på forkant til vores skarpe kampagner. Udover det har vi også vores specialister og eksperter der sidder klar på at svare på de spørgsmål du end måtte sidde inde med.

ROBUSTE COMPUTERE

God kvalitet er lig med robuste computere

GRØN IT

Spar op til 80% af Co2 aftrykket ved at købe brugt

BILLIGE PRODUKTER

Spar op til 80% af nyprisen, ved at købe det brugt

KVALITETSPRODUKTER

Alle vores brugte computere er dyre kvalitets erhvervs computere

GUIDE

HVAD SKAL MAN KIGGE EFTER I EN SKOLE COMPUTER?

Leder du efter den helt rigtige skole computer? Som forælder vil man jo sit barn det bedste, specielt når man skal introducere sit barn til noget nyt. Når børn bliver store nok bliver de som regel nysgerrige efter at prøve de samme ting som forældrene eller søskende laver, hvilket som regel indebære it udstyr af en art, om det så er en mobil, tablet eller computer. Hvis du er i tvivl og ikke rigtig ved hvad der er bedst for dit barn, i forhold til alderen, så læs vores guide for at få den hjælp du søger.

Når du skal vælge en skole computer, er det meget vigtigt at tænke på barnets alder. Da behovet er utrolig forskelligt ud fra barnets alder. Er barnet yngre, vil vi anbefale en computer med Touch (finger styret skærm) som et godt alternativ. Her vil en tablet være at foretrække, frem for en rigtig computer. Da en Touchskærm, gør det meget lettere for barnet at styre og denne form for enheder ofte mere intuitive at bruge, f.eks. iPads. Hvorimod et større barn har et større behov for at kunne bruge den til skole arbejde og derfor have et krav om et godt tastatur.

0-2 år Babyer

Når dit barn eller rettere baby er i denne alder så har de ikke helt rigtig brug for en computer. Når man er i denne alder laver man ikke meget andet end at lege med legetøj, men man kan dog trykke på knapper. De kognitive færdigheder er ikke blevet udviklet endnu, så derfor er det bedst at vente med at give dit barn en computer, tablet eller telefon i denne alder. De kan dog nyde at se videoer, så man kan f.eks. facetime med familien.

Vi anbefaler at bruge en tablet med skærmbeskyttelse og cover. Da babyer har en tendens til at putte ting i munden, så anbefaler vi at tabletten er beskyttet så den ikke går i stykker. Sid gerne med din baby mens I ser noget tegnefilm f.eks.

2-3 år Småbørn

I denne alder vil barnet typisk være nysgerrig, specielt for elektronik som f.eks. computere. Børn nu om dage er som regel vokset op med at se sine forældre og/eller ældre søskende bruge noget elektronik af en art, som f.eks. iPad, telefoner og computere. Det er en fin alder at introducere en tablet f.eks. til barnet, dog med sambrug med en forælder eller ældre søskende, der selv kender til elektronik.

Gode råd og læring til børn i denne alder:

 • Skal helst have en forælder eller ældre søskende til at guide dem med touch skærmen, tastaturet og/eller musen og specielt menuer og hvad der sker når man klikker på knapper.
 • Skal helst ikke bruge for meget tid med elektronik.
 • Er i stand til at begynde at genkende bogstaver og tal på et tastatur.
 • Begynder at vise interesse for enkle spil, hvor man f.eks. klikker på en knap og der sker noget bagefter.
 • Skal begynde at lære hvordan man håndtere elektronik, så det betyder at de skal lære at man ikke må slå, tabe eller spilde væske og/eller mad på det.

Vi anbefaler at bruge en tablet med skærmbeskyttelse og cover. Da små børn har en tendens til at putte ting i munden, så anbefaler vi at tabletten er beskyttet så den ikke går i stykker. Sid gerne med dit barn mens I ser noget tegnefilm f.eks.

3-4 år Før skole børn

I denne alder begynder som sagt barnet med at blive interesseret i elektronik, enten fordi at der er knapper at trykke på eller fordi at man kan tegne.

Gode råd og læring til børn i denne alder:

 • Skal helst stadig have en forælder eller en ældre søskende til at guide dem med det it udstyr de sidder med.
 • Kan bruge et skriveprogram som Microsoft Word, til at lære at skrive sit eget navn.
 • Begynder måske at blive introduceret til tablets og computere i børnehaven.
 • Skal lære at vaske hænder før brug af it udstyr som f.eks. en tablet.
 • Skal stadig helst kun bruge it udstyr i begrænset tid om dagen.
 • Skal stadig være forsigtig med håndteringen af it udstyr.
 • Skal lære ikke at spise og/eller drikke samtidig med at de sidder med noget elektronik, da det kan spildes og/eller ødelægge det.

Vi anbefaler at bruge en tablet med skærmbeskyttelse og cover. Da børn har en tendens til at lege “hårdt” som at kaste eller tabe ting, så anbefaler vi at tabletten er beskyttet så den ikke går i stykker. Sid gerne med dit barn mens I ser noget tegnefilm eller spiller et spil f.eks.

5-7 år Nye skole børn

På dette tidspunkt i barnets liv begynder de at blive mere bekendt med computere og kan bruge dem nemmere alene. De begynder også at kunne spille mere krævende spil, det kan f.eks. være Minecraft.

Gode råd og læring til børn i denne alder:

 • Skal helst have en forælder og/eller søskende til at holde øje med dem når de bruger noget it udstyr, de kan godt selv bruge musen, men burde stadig lige holde øje for at se om alt er i orden.
 • Kan bruge længere tid med en computer, da de evt. skoleopgaver som barnet kan få sandsynligvis også kræver at man bruger længere tid på dem.
 • Kan selv bruge en mus.
 • Bruger sandsynligvis også en computer i skolen. Hvor barnet også lære at skrive på en.
 • Kan spille et spil uden at blive holdt øje med. Spillet skal dog helst passe til barnets alder.
 • Kan begynde at lære omkring internet sikkerhed og lære at spørge om lov før de downloader noget for ikke at risikere at man henter en virus.
 • Begynder at kunne logge ind og ud af bruger kontoer.

Vi anbefaler at bruge en tablet med skærmbeskyttelse og cover. Da børn har en tendens til at lege “hårdt” som at kaste eller tabe ting, så anbefaler vi at tabletten er beskyttet så den ikke går i stykker. Sid gerne med dit barn mens I ser noget tegnefilm eller spiller et spil f.eks. De fleste børn i denne alder har nok deres egen enhed af en art, om det så er en telefon, tablet eller bærbar. Det kan f.eks. være en lille og robust bærbar som barnet kan spille på.

8-12 år Tweens/Skole børn

Børn i denne alder begynder at kunne betjene en computer selv. Om det så er en bærbar eller en stationær. Samtidig med at det kan være en udfordrende alder, så er det også der de gerne vil være mere uafhængige. Denne uafhængighed gør at de har mere styr på hvordan en computer skal håndteres, for hvis de gør som de har fået lært så behøver de heller ikke at blive tjekket op på.
De skal dog stadig tjekkes op på når de er online, så de kan tage den bedste beslutning, da de ikke er helt modne til at gøre det selv.

Gode råd og læring til børn i denne alder:

 • Skal helst have en forælder eller søskende til at være i nærheden, men burde ellers have lov til at sidde for sig selv.
 • Begynder sandsynligvis at bruge computeren til meget skolearbejde.
 • Kan spille endnu mere krævende spil, dog skal det stadig passe til deres alder.
 • Skal lære hvordan en menu fungere, til at åbne den, gemme en fil eller printe osv.
 • Skal lære at følge internet regler eller andre regler der må være i familien.
 • Vil nok teste grænser.

Da børn i denne alder kan arbejde mere uafhængigt, passer det det godt med at få en computer i denne alder.

Vi anbefaler:
Når man skal købe en computer til et barn i denne alder, skal du overveje følgende:

 • 13”-15” tommer bærbar – hvis du skal købe en bærbar så find en der er rimelig portabel, men som stadig har en god størrelse skærm.
 • Holdbarhed er nøglen – bærbaren skal helst være rejsevenlig, som kan håndtere et tab eller to.
 • Brug penge hvor du kan – man skal nok regne med at ens barn i denne alder nok vil bruge deres computer på lidt mere end at surfe på nettet. Derfor kan vi anbefale at I kigger på en hurtigere model f.eks. med en i7 processor og 16GB RAM.
 • Vælg det rette operativsystem – hvis familien har brugt Windows computere eller Macs, så giv dem en computer som har det operativsystem som de er vant til. Eller det barnet måske foretrækker, hvis budgettet er til det.
12+ år Studie/skolebørn

I denne alder, kommer de unge op i de større klasser eller på studiet, så kravene til at kunne bruge computeren stiger. Nu skal den i større grad bruges til at skrive opgaver og bruges i selve skolearbejdet. Disse behov kan gøre det mere relevant for brug af en stationær computer, med separat skærm og tastatur, da dette optimere arbejdsstillingen ved skole/studie arbejdet. De unge har måske også brug for at have en bærbar som de kan tage med i skolen og lave noter på i skolen/studiet.
Husk også at være sikker på at dit barn kan håndtere internettet og ikke klikker på ”skumle” links eller udgiver sine personlige informationer til fremmede på nettet.

Gode råd og læring til børn i denne alder:

 • Kan håndtere en computer alene
 • Bruger en computer til skole/studiebrug
 • Kan begynde at spille online (Fortnite mm.)
 • Lære dem om ”cookies” og ”incognito mode
 • Lære dem om den rette opførsel på sociale medier – ingen mobberi eller udgive personlige informationer samt personlige billeder

Vi anbefaler:
Når man skal købe en computer til et barn i denne alder, skal du overveje følgende:

 • En stationær computer – Hvis I vil have den optimale arbejdsplads til skolen/studiet. Da skærmen er en del større og tastaturet også er til at flytte rundt på, så arbejdsstillingen bliver mere optimal.
 • 11”-14” tommer skærm – Hvis computeren skal være let at tage med i skole eller på studiet og som ikke vejer for meget til tasken. Desuden er den også lettere at sidde og arbejde på i f.eks. Sofaen, hvis det er her den unge/barnet laver lektier.
 • 15”-17” tommer skærm – Hvis computeren ikke skal transportere så meget vil en større bærbar, være at anbefale, da det vil være et bedre arbejdsredskab, hvis skærmen og tastaturet bliver noget større. Desuden vil en større skærm være god til at spille og se film mm. på og/eller til video- og billedredigering.
 • Robust – Hvis dit barn ikke passer så godt på sine ting, så som at de kaster skoletasken når de kommer hjem fra skole/studiet, så er det vigtigt at den bærbare kan holde til lidt af hvert. Derfor anbefaler vi en Lenovo bærbar, da disse er meget robuste og kan tåle lidt af hvert.
 • Vælg det rette operativsystem – Hvis familien har brugt Windows computere eller Macs, så giv dem en computer som har det operativsystem som de er vant til. Eller det, barnet måske foretrækker, hvis budgettet er til det.

FIND SKOLE COMPUTER – SVAR PÅ 6 SPØRGSMÅL

Tag denne test for at finde det helt rigtige produkt som dækker dit barns behov. Vi har lavet denne test for at hjælpe vores kunder med at finde den bedste skole computer.
Hvis du ellers har spørgsmål til produktet så kontakt gerne vores kundeservice, hvor vores specialister og eksperter sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål.

Barn quiz
Nyhedsbrev

NYHEDSBREV

Bliv en del af vores nyhedsbrev og få skarpe tilbud før andre! Om det så er en rabatkupon eller du bliver informeret om tilbudskampagner når de rammer hjemmesiden, så kan det betale sig at være på forkant.

Du kan sagtens også til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du ikke er interesseret i vores tilbud og kampagner.

OM GEOIT

Her hos GEOit lægger vi vægt på en rar oplevelse for både vores medarbejdere og kunder.

Vi er et danskejet firma som har lager i Herlev. Vi har arbejdet siden 2020 om en grønnere fremtid for os og vores dejlige blå planet.

Vores specialister og eksperter sørger for at reparere og rengøre vores produkter, så de er 100% funktionsdygtige.

GEOit pris