HVERDAG

Find den bedste computer til din hjemmearbejdsplads

Mangler du en computer som du kan bruge til din hjemmearbejdsplads og som er den bedste computer til dig der dækker dine behov? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Vi har en test du kan tage for at finde den bedste computer til din hjemmearbejdsplads der passer til dig.
Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter i en computer? Så fortvivl ej, da vi har en guide du kan læse for at forstå hvad du skal kigge efter i en computer. Vores nyhedsbrev er også en god måde at få rabatkuponer og være på forkant til vores skarpe kampagner. Udover det har vi også vores specialister og eksperter der sidder klar på at svare på de spørgsmål du end måtte sidde inde med.

GRØN IT

Spar op til 80% af Co2 aftrykket ved at købe brugt

BILLIGE PRODUKTER

Spar op til 80% af nyprisen, ved at købe det brugt

KVALITETSPRODUKTER

Alle vores brugte computere er dyre kvalitets erhvervs computere

GOD KUNDESERVICE

Kontakt os både på mail, telefon eller chat

GUIDE

HVAD SKAL MAN KIGGE EFTER I EN BRUGT COMPUTER?

Skal du bruge en computer, men ved ikke helt hvad du skal lede efter for at få den bedste computer til dig? Den skal have langt batteritid, ja, men den skal vel også kunne køre de programmer man end måtte skulle bruge.

Det skal ikke være irriterende og besværligt at have en computer, men skal rettere være nemt og enkelt. Derfor skal man også bruge en computer som kan sørge for at det er tilfældet. RAM og processor er f.eks. en vigtig faktor for en god og hurtig bærbar. Det skal vi nok lære dig mere om og andet, i vores guide.

Hvad er RAM? Og hvor meget skal jeg bruge til min PC?

Vi starter med det lidt tekniske, med hvad egentlig RAM er og hvad gør det?

RAM står for “Random Access Memory” og mængden af RAM har indflydelse på hvor hurtigt programmer kan åbnes og hvor mange programmer der kan være åbne på samme tid.

Vi sælger computere med 4GB, 8GB, 16GB og 32GB. Men hvor mange har man egentlig brug for? Det kommer jo meget an på hvad din studie PC skal kunne.

 • 4GB – Anbefales til almindeligt brug som at surfe på internettet, læse e mail eller bruge skrive programmer som Microsoft Word.
 • 8GB – Anbefales til hverdagsbrug som at surfe på internettet, læse e mail, streame eller bruge skriveprogrammer som Microsoft Word.
 • 16 GB – Anbefales til superbrug som at surfe på internettet, læse e mail, streame, bruge skriveprogrammer som Microsoft Word, video- og billedredigering som Photoshop og Premiere Pro.
 • 32GB – Anbefales til professionelt brug som at surfe på internettet, læse e mail, streame, bruge skriveprogrammer som Microsoft Word eller til mere kompleks video- og billedredigering, såsom 4K opløsning.
Hvilket grafikkort skal jeg vælge til min PC?

Hvis du skal bruge din PC til at lave billede- og/eller videoredigering så er det godt med et grafikkort som kan holde til det. Da man jo helst også skulle kunne se hvad man laver ordentligt og uden for mange synlige og grafiske problemer. Grafikkort som skal bruges til redigering kan også holde til gaming, selvfølgelig afhængig af spillets krav. 

Til billede- og/eller videoredigering så anbefaler vi at købe enten en Apple MacBook, HP Zbook, Lenovo Pxx serien eller Dell Precision Mxxxx serien.

Skriv gerne til os hvis du har nogle spørgsmål.

 • Billedredigering – Photoshop bliver oftest brugt til billedredigering og man bruger det på mange grafiske uddannelser. Adobe programmerne er lavet til Apple produkter som MacBook, derfor ville en MacBook passe godt til den slags brug.
 • Videoredigering – Premiere Pro bliver brugt meget til videoredigering og man bruger det på mange grafiske uddannelser. Adobe programmerne er lavet til Apple produkter som MacBook, derfor ville en MacBook passe godt til den slags brug.
Hvilken processor skal jeg vælge til min PC?

Hvad er en processor/CPU egentlig? Processoren eller CPU’en som det også hedder, står for “Central Processing Unit”. Den er simpelthen “motoren” i computeren, så uden den ville computeren ikke kunne virke. Den giver de instrukser som computeren skal bruge for at udføre sit arbejde.

Jo mere kraftfuld og opdateret din processor er, jo hurtigere kan din computer udføre sine opgaver.

Eksempel på processor model med forklaring:

På dette eksempel er generationen 6-generation, da tallene starter med tallet 6.

 • i3: Mindste brugere. Økonomisk valg. God til at surfe på nettet, bruge Microsoft Office, foretage videoopkald og sociale netværk. Ikke for gamere eller professionelle.
 • i5: Hverdags brugere. Dem, der ønsker en balance mellem ydeevne og pris. God til spil, hvis du køber en G-processor eller en Q-processor med en dedikeret grafik processor.
 • i7: Superbrugere. Til multitasking med flere åbne vinduer på samme tid, du kører apps, der kræver mange hestekræfter, og du hader at vente på, at noget skal indlæses.

Generation: Man skal også være opmærksom på generationen af processoren, da jo nyere generationen er, jo bedre er den også til opdateringer og jo hurtigere er den også.

Altså ville en 8-generation være nyere end en 7-generation.

Jo nyere generation, jo bedre teknik og design præstation. Hvilket giver bedre ydeevne.

Ifølge Intel så tilbyder deres 8-generation Intel Core processor op til 40% hastighedsforbedringer, i forhold til deres 7-generation. 

Man skal være opmærksom på at f.eks en Core i3 processor 8th generation, kan have næsten samme effekt og ydeevne som en i7 med 4th generation.

GHz: Er en måling af hastigheden for din processor. Jo mere GHz (gigahertz), jo flere informationer kan processoren udføre. 

Hvor stor skal min skærm være?

Det kan være svært at finde ud af hvilken skærmstørrelse man vil have eller skal bruge. For jo flere tommer, jo større bliver computeren også og gør den mindre praktisk at have med i en rygsæk eller taske.

 • 11” – 13″ passer hvis man skal have en let og lille bærbar, som man skal transportere meget.
 • 14” er den mest benyttede størrelse, da det er en mellem størrelse, som gør at den kan bruges til mange formål, uden at gå på kompromis
 • 15″ – 17″ passer hvis man vil have en bærbar der har en større skærm og er lidt større, og f.eks. har fuld numerisk keyboard(nummer/tal i højre side af keyboardet.
Hvilket mærke skal jeg vælge?

Der er faktisk et ret begrænset udvalg af erhvervs computere leverandører som vi får ind til genbrug. De 4 største er klart Lenovo, HP, Dell og så Apple. Der er stor forskel mellem de computere du kan købe i elektronik varehusene og dem du kan købe brugte gennem os. Det er både kvaliteten af selve computeren der er bedre, samt alt det der er inde i computeren, som er af en helt anden kvalitet end det du er vant til fra elektronik varehusene. Vi gennemgår hurtigt fordele og ulemper ved de forskellige leverandører her;

Lenovo

Lenovo kommer faktisk ud fra det gamle IBM (købt i 2005), som startede med at lave computere og er nu en kinesisk teknologi virksomhed med hovedkvarter i Beijing. Lenovo er en kæmpe koncern som ud over bærbare og stationære computere, også producerer servere, samt tablets og smartphones.
Lenovo er nok danskernes foretrukne computer mærke, specielt på brugte computere. Og er kendte for de bærbare serier ThinkPad og ThinkBook, samt stationære serien ThinkCentre og ThinkStation.
Så leder du efter en solid kvalitets computer og eventuelt allerede har en præference for Lenovo og kender dens sorte design, så er der ikke nogen grund til at kigge andre steder end på Lenovo.

Lenovos fordele;

 • Lenovo er kendt for at lave de mest robuste computere.
 • Lenovo er danskernes foretrukne computer mærke.
 • Lenovo er kendt for at lave computere i meget høj kvalitet
 • Lenovo er kendt for deres solide kabinet, af hård plast forstærket med kulfiber, magnesium eller titanium

Lenovos ulemper;

 • Lenovo ligger højt prismæssigt i forhold til andre mærker
 • Lenovos computere ligner meget hinanden og bruger næsten kun farven sort.

HP (Hewlett-Packard Company)

HP er en amerikansk teknologi virksomhed og blev grundlagt i 1939 af Bill Hewlett og Dave Packard, der fra navnet. HP er også en kæmpe koncern som ud over bærbare og stationære computere, også producerer servere, samt printere, som de også er meget kendt for.
HP er nok danskernes næst foretrukne computer mærke og specielt på stationære er de meget populære. De er kendte for de bærbare serier EliteBook, ProBook og ZBook, samt stationære serierne EliteOne og EliteDesk.
Så leder du efter en god kvalitets computer og går op i at den skal se lidt lækker ud, så er HP måske det mærker du skal kigge efter.

HP’s fordele;

 • HP er kendt for at lave computere der designmæssigt er skarpere og ligner Apples i designet.
 • HP er danskernes næst foretrukne computer mærke.
 • HP er kendt for at lave computere i god kvalitet, dog ikke helt oppe på Lenovos niveau. (det er specielt blevet bedre de sidst par år.)

HP’s ulemper;

 • HP ligger midt i mellem i forhold til prisniveauet i forhold til andre mærker
 • HP producere en del computere med metal overflade og det gør at de tit kommer i en lavere grade end andre.

Dell

Dell er også en amerikansk computerproducent og blev grundlagt i 1984 af Michael Dell.
Det gælder dog ikke deres stationære som er meget populære. De er kendte for de bærbare serier Latitude og Vostro, samt stationære serien OptiPlex. Dell er ikke et så eftertragtet mærke i Danmark, så derfor er prisen lavere i forhold til andre mærker.

Dell laver kvalitetsprodukter i den højere ende af markedet, det betyder at deres produkter er gennemtestede og meget robuste. Vores erfaringer er at de ikke helt er oppe på HP og Lenovos niveau, men kommer tættere og tættere på.

Så leder du efter en god og billig computer, så er Dell måske det mærker du skal kigge efter.

Dell’s fordele;

 • Dell er virkelig en god handel, for prisen for en tilsvarende i HP og Lenovo, er noget lavere.
 • Dell producere stadigt computer i utrolig høj kvalitet
 • Dell har i Danmark ikke samme efterspørgsel som HP og Lenovo, derfor vil udvalget af deres maskiner være noget større.

Dell’s ulemper;

 • Dell er kendt for at lave computere der ligesom Lenovo er lidt kedelige i designet.
 • Dell er kendt for at ikke helt at ramme HP og Lenovos høje kvalitet.
Hvorfor købe en brugt PC, frem for en ny?

Først og fremmest fordi de er i bedre kvalitet. Da der er utrolig stor forskel på kvaliteten af computere, og især på bærbare computere. Hvis du f.eks. køber en billig ny computer i elektronik varehusene, så ser de rigtig pæne ud og i et lækkert design, men computeren er produceret med et mål, at kunne sælges billigst muligt.

Det er her den væsentlige forskel er, for de dyrere erhvervs computere, som for nye kan koste mellem 10-30.000,00 kr., er dem vi sælger som brugte. De er produceret ud fra at de skal kunne holde længe og minimere elektronisk nedbrud, prisen er stadig vigtig, men er ca. 3 gange så høj, som en ny fra elektronik varehusene. Derfor er de også bygget i langt bedre materialer, de har optimeret kølingen i selve computeren og holder derfor længere end de billige. Det gør dem mere holdbare, gør de kan tåle flere stød og derfor, vil de faktisk være bedre computere end dem du vil kunne købe som nye i elektronik varehusene.

Det kan sammenlignes lidt med bilmarkedet, hvor der prismæssigt er stor forskel på kvaliteten af brugte bilmærker, i den høje ende er der Mercedes, BMW og Audi, og ligeledes findes billige mærker som KIA, Suzuki og Hyundai. De billige biler har en kortere levetid, da kvaliteten i produktionen er dårligere. Hvor Mercedes, BMW og Audi, på grund af deres høje kvalitet i produktionen, er mere velegnet til gensalg, da de holder meget længere. Det samme gælder for Lenovo, HP, Dell og Apple i deres business serier, de er af meget højere kvalitet og er derfor meget velegnet til gensalg, da de har en langt længere levetid.

FIND COMPUTER – SVAR PÅ 6 SPØRGSMÅL

Tag denne test for at finde det helt rigtige produkt som dækker dine behov. Vi har lavet denne test for at hjælpe vores kunder med at finde den bedste hverdags computer.
Hvis du ellers har spørgsmål til produktet så kontakt gerne vores kundeservice, hvor vores specialister og eksperter sidder klar til at svare på alle dine spørgsmål.

Hverdag quiz
Nyhedsbrev

NYHEDSBREV

Bliv en del af vores nyhedsbrev og få skarpe tilbud før andre! Om det så er en rabatkupon eller du bliver informeret om tilbudskampagner når de rammer hjemmesiden, så kan det betale sig at være på forkant.

Du kan sagtens også til hver en tid afmelde dig vores nyhedsbrev, hvis du ikke er interesseret i vores tilbud og kampagner.

OM GEOIT

Her hos GEOit lægger vi vægt på en rar oplevelse for både vores medarbejdere og kunder.

Vi er et danskejet firma som har lager i Herlev. Vi har arbejdet siden 2020 om en grønnere fremtid for os og vores dejlige blå planet.

Vores specialister og eksperter sørger for at reparere og rengøre vores produkter, så de er 100% funktionsdygtige.

GEOit pris